czwartek, 15 maja 2014

Kolorowa sałatka z grillowanymi warzywami - cukinia i bakłażan !







Witam. Dziś nadeszła na pora na wiosenne pyszne danie z grillowanymi warzywami , na czele z cukinią i bakłażaem. Bardzo zdrowa i odżywcza sałatka z dodatkiem tymianku i czosnku polana oliwą z oliwek.

Składniki:

2 cukinie
1 bakłażan
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
5 ząbków czosnku
garść świeżego tymianku
5 łyżek oliwy z oliwek

+ 200 g sera feta

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę po czym zetrzeć czosnek na tarce, dodać do sałatki. Oderwać listki tymianku i dodać do sałatki. Wszystko razem mieszamy i polewamy oliwą z oliwek.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanymd o 180 przez 10-12 minut po czym dodajemy plasterki fety i zapiekamy kolejne 10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz