Witam. Dziś nadeszła na pora na wiosenne pyszne danie z grillowanymi warzywami , na czele z cukinią i bakłażaem. Bardzo zdrowa i odżywcza sałatka z dodatkiem tymianku i czosnku polana oliwą z oliwek.
Składniki:
2 cukinie
1 bakłażan
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
5 ząbków czosnku
garść świeżego tymianku
5 łyżek oliwy z oliwek
+ 200 g sera feta
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę po czym zetrzeć czosnek na tarce, dodać do sałatki. Oderwać listki tymianku i dodać do sałatki. Wszystko razem mieszamy i polewamy oliwą z oliwek.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanymd o 180 przez 10-12 minut po czym dodajemy plasterki fety i zapiekamy kolejne 10 minut.
|
czwartek, 15 maja 2014
Kolorowa sałatka z grillowanymi warzywami - cukinia i bakłażan !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz